Feedback from the public

Measure

2.2.2.4.9. Створення функції простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів

Measure status:

Not started

The measure is aimed at achieving ESR:

2.2.2.4. An information and analytical system for management of natural resources management has been introduced, which provides open access to up-to-date information on natural resources, contains the functionality of electronic services, electronic reporting, traceability, environmental monitoring and inspection, as well as an open software interface for creating analytical and visual (geoinformation) software based on the data of this information and analytical system (without the right to modify such data)

Problem solving:

2.2.2. Arbitrary application of mandatory rules for businesses, which is accompanied by attendant corruption risks

Deadlines:

день набрання чинності Законом України “Про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів” (реєстраційний номер 9545 від 31 липня 2023 р.) - 31.12.2025

Responsible implementors (authorities):

The main implementer: Ministry of Agrarian Policy and Food of Ukraine
co-implementors:
State Agency of Ukraine for the Development of Melioration, Fisheries and Food Programs

Sources of funding:

державний бюджет та/або кошти міжнародної технічної допомоги

Volumes of financing (thousand UAH):

у межах встановлених бюджетних призначень на відповідний рік та/або у межах коштів міжнародної технічної допомоги

Performance indicator:

реалізовано функцію простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів, у Єдиній державній електронній системі управління галуззю рибного господарства

In accordance with the Resolution of the Cabinet of Ministers of Ukraine No. 1194 On Amendments to the State Anti-Corruption Programme for 2023-2025 dated 18 October 2024, the content of the measure was amended.

Implementing status

Progress/Result of implementation:

Monitoring results (quarterly):

Key sources of assessment:

Additional sources of information: